Aviečių uogienė su cinamonu

Tos vasaros vis trumpėja ir šaltėja… vienok kai turi vos kelias dienas, tai mėgaujiesi… iš širdies ir iki pirštų galiukų, o jei dar ruduo palepina šiluma… tai pamažu pradedi pamiršt, kad tos vasaros pritrūko… vienok bet kokia vasara baigiasi, o ir rudens gėrybės neamžinos, tad paskubėkite jas saugiai paslėpti stikliniuose indeliuose 🙂 kuriuos atidarius šaltais žiemos vakarais, po namus garantuotai pasklis skonių ir prisiminių kupini aromatai…

Paskubėkit ekologiškos Rūtos avietės dar puikiai noksta ir tinkamos ne tik šaldymui, ilgo virimo uogienėms, bet ir kvapniam actui 🙂

Reikės:

  • 2 kg aviečių
  • 3 v.š. cukraus
  • 1 v.š. vanilinio cukraus
  • 1 a.š. malto cinamono

Avietes nuplauname, šiek tiek paliekame nuvarvėti ir nusausėti.

Puodą pripildome aviečių, užpilame cukrumi, vaniliniu ir cinamonu.

Šiek tiek su mediniu šaukštu pamaigome, kad pradėtų skirtis sultys ir užkaičiame.

Verdant vis atsargiai pamaišome, kad dugnas nesviltų, sultys pradeda skirtis, puodas papilnėja, artėja link virimo temperatūros, taigi uogienė jau paruošta.

Supilstome samčiais į iškaitintus stiklainiukus, užsukame sandariais dangtelias ir žengte marš į šaldytuvą. Ši uogienė, kvapni, su gaivia rūgštele, tačiau rūsyje tikrai žiemos nesulauks, jai būtinas šaltukas.

Uogienė puikiausiai tinka prie košių, blynelių, į arbatą arba tiesiog kai norisi tų svaigių skanių prisiminimų 🙂 Mes rekomenduojame varškėtukus su grikių miltais 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

thirteen − two =