Įspūdinga indų ir pyrago draugystė

Kelias minutes galvoje varčiau visas perskaitytas knygas ir ieškojau tobulos citatos apie draugystes… kol prisiminiau mažajį princą ir žaviają lapę… ir šios knygos citatą „Pasidarai amžinai atsakingas už tą, su kuo susibičiuliauji.” Juk mes iš tikro labai dažnai gyvenime susipažįstame visiškai atsitiktinai, kartais net keistomis aplinkybėmis, o dažnai – likimo. Skoniai irgi turi draugus. Kaip marcipanas ir jo žavusis palydovas šokoladas, kaip citrina ir jos baltoji draugė varškė…

Šis pyragas jau daug kartų yra tapęs skonių draugystės simboliu, o artėjant pyragų dienai – tiesiog simboliškai įamžino Skanių Bajalių istorijų ir Izabelės indų namų bičiulystę. Šiuose neeiliniuose indų namuose radome ilgai ieškotas senovines picų lėkštes (p.s: apie jas dar tikrai papasakosime), antikvarinę saldaininę draugų vestuvių dovanai, o sumąsčius bendrą projektą pyragų dienai – įspūdingo grožio arbatos servizą. Neslėpsiu… norėjosi atsisėsti ir tingiai gurkšnoti kvapnią arbatą, rinkti kiekvieną pyrago trupinėlį ir grožėtis… argi neužburiantys raštai?

Tad jau rytoj minėdami pyragų dieną, siūlome kartu susiburti prie kvapnios abatos arba kavos puodelio, skanauti įvairius gardžiausius pyragus ir dalintis – tikromis draugystėmis 🙂

Draugystės pyragui reikės (20-21 cm skersmens formai):

  • Šokolado masei:
  • 125 gr lydyto sviesto
  • 200 gr cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 90 gr miltų
  • 30 gr juodosios kakavos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 50 gr tirpinto juodojo šokolado
  • 60 gr maltų migdolų
  • Varškės masei:
  • 70 gr kambario temperatūros sviesto
  • 220 gr kreminės varškės
  • 70 gr cukraus
  • 2 v.š. šaukšto miltų
  • 1 M dydžio  kiaušinio ir vieno trynio
  • 1 tarkuotos citrinos žievelės
  • Patiekimui: sauja skrudintų lazdyno riešutų

Šokoladinei masei paruošti išplakite lydytą sviestą su cukrumi iki purumo, po to maišant įmuškite po vieną kiaušinį.
Miltus sumaišykite su kakava, kepimo milteliais, druska, riešutais, persijokite ir suberkite į sviestinę masę. Sumaišykite.
Šokoladą lėtai ištirpinkite garų vonelėje ir sudėkite į tešlą.
Varškinei masei paruošti varškę išsukite su sviestu, suberkite likusius produktus ir gerai išmaišykite.
Silikoninę kepimo formą ištepkite lašeliu sviesto. Jeigu naudojate ne silikoninę – išklokite kepimo popieriumi. Ant dugno sudėkite daugiau nei puse šokoladinės masės, paskirstykite tolygiai vienodai. Supilkite varškės masę, paskirstykite tolygiai vienodai.  Sudėkite likusią šokoladinę masę tiesiog šaukšteliu, nelyginkite. Kepant pyragas kils ir susiformuos įspūdingi šokolado ir varškės vingiai.
Kepkite įkaitintoje iki 175 °C orkaitėje apie 65 minutes, nepamirškite į pabaigą vis patikrinti mediniu pagaliuku. Iškepusį pyragą būtinai pilnai atvėsinkiteir supjaustykite apvaliomis formelėmis. Dar skanesnis pyragas bus rytoj, ypač jei jį paslėpsite sandarioje dėžutėje 🙂

Patiekdami pyragą papuoškite sauja skrudintų lazdyno riešutų.

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

3 × five =