Troškinta elniena vyne

Troškinam aluje, troškinam ir vyne 🙂 juk raudono vyno aromatas tikrai tiks šventiniam Kalėdų stalui 🙂 o šis receptas jau ne pirmą kartą mūsų virtuvėje, bet įsiamžinti spėta tik šį kartą 🙂 pirmojo karto neliko vos prisėdus 🙂

Reikės:

  • ~500-600 g elnie­nos ar stir­nie­nos (arba jau­tie­nos, avie­nos) kumpio
  • 3 lauro lapų
  • 1 v.š. provanso prieskonių mišinio
  • ~200 ml rau­do­nojo pusiau sal­daus arba sal­daus vyno
  • 50 g sviesto
  • 4–5 čes­nako skiltelių
  • 4–5 rūky­tos šoni­nės riekelių
  • 500 gr. pie­vagry­bių
  • 2 v.š. mandarinų džemo su žievelėmis
  • ~100-150 ml jau­tie­nos sultinio

Mėsą pagardinti provanso prieskoniais, pilti vynu ir įmesti lauro lapus. Marinuoti per naktį.

Sviestą išlydyti ir pakepinti nusausintą mėsą ant didelės ugnies, marinato – šiukštu – neišpilkite. Apkepintą mėsą atidėkite.

Toliau pakepinkite smulkintus česnakus, šoninės gabaliukus, nuplautus ir nusausintus pievagrybius.Sudėkite mėsos gabaliukus, užpilkite nukoštu vyno marinatu, pagardinkite mandarinų džemu, įpilkite sultinio ir lėtai lėtai troškinkite ant mažos ugnies 2 valandas.

Patiekite su bulvių koše. Jeigu norisi tirštesnio padažo – nukoškite ir pakaitinkite, kol išgaruos skystis ir padažas sutirštės.

 

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

three − 1 =