Troškinam aluje, troškinam ir vyne 🙂 juk raudono vyno aromatas tikrai tiks šventiniam Kalėdų stalui 🙂 o šis receptas jau ne pirmą kartą mūsų virtuvėje, bet įsiamžinti spėta tik šį kartą 🙂 pirmojo karto neliko vos prisėdus 🙂
Reikės:
- ~500-600 g elnienos ar stirnienos (arba jautienos, avienos) kumpio
- 3 lauro lapų
- 1 v.š. provanso prieskonių mišinio
- ~200 ml raudonojo pusiau saldaus arba saldaus vyno
- 50 g sviesto
- 4–5 česnako skiltelių
- 4–5 rūkytos šoninės riekelių
- 500 gr. pievagrybių
- 2 v.š. mandarinų džemo su žievelėmis
- ~100-150 ml jautienos sultinio
Mėsą pagardinti provanso prieskoniais, pilti vynu ir įmesti lauro lapus. Marinuoti per naktį.
Sviestą išlydyti ir pakepinti nusausintą mėsą ant didelės ugnies, marinato – šiukštu – neišpilkite. Apkepintą mėsą atidėkite.
Toliau pakepinkite smulkintus česnakus, šoninės gabaliukus, nuplautus ir nusausintus pievagrybius.Sudėkite mėsos gabaliukus, užpilkite nukoštu vyno marinatu, pagardinkite mandarinų džemu, įpilkite sultinio ir lėtai lėtai troškinkite ant mažos ugnies 2 valandas.
Patiekite su bulvių koše. Jeigu norisi tirštesnio padažo – nukoškite ir pakaitinkite, kol išgaruos skystis ir padažas sutirštės.