Gaminau gaminau, apelsino žieveles tarkavau, o ką daryti su likusiu apelsinu, kai jo valgyti nesinori, o išmesti žinoma negalima 🙂 kepkite keksus arba keksiukus, apelsinų minkštimas puikiai tinka kepiniams, ypač jeigu jie praktiškai be kauliukų 🙂
Reikės (15-20 keksiukų):
- 1 apelsino
- 150 g cukraus
- 3 kiaušinių
- 50 ml grietinėlės
- 90 g lydyto sviesto
- 200 g miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 50 g apelsinų žievelių cukatų
- 15-20 šaldytų arba šviežių aviečių
Nulupame apelsiną ir supjaustome ketvirčiais, beriame cukrų ir viską sutriname blenderiu.
Įmaišome kiaušinius, grietinėlę, sviestą.
Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą.Sumaišome apelsinų masę su sijotais miltais.
Pridedame apelsinų žievelių cukatų ir viską gerai išmaišome bei supilame į formeles. Į kiekvieną formelės vidurį įspaudžiame šaldytą avietę.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 25 min.