Apelsinų keksiukai su avietėmis

Gaminau gaminau, apelsino žieveles tarkavau, o ką daryti su likusiu apelsinu, kai jo valgyti nesinori, o išmesti žinoma negalima 🙂 kepkite keksus arba keksiukus, apelsinų minkštimas puikiai tinka kepiniams, ypač jeigu jie praktiškai be kauliukų 🙂

Reikės (15-20 keksiukų):

  • 1 apelsino
  • 150 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 50 ml grietinėlės
  • 90 g lydyto sviesto
  • 200 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 50 g apelsinų žievelių cukatų
  • 15-20 šaldytų arba šviežių aviečių

Nulupame apelsiną ir supjaustome ketvirčiais, beriame cukrų ir viską sutriname blenderiu.

Įmaišome kiaušinius, grietinėlę, sviestą.

Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą.Sumaišome apelsinų masę su sijotais miltais.

Pridedame apelsinų žievelių cukatų ir viską gerai išmaišome bei supilame į formeles. Į kiekvieną formelės vidurį įspaudžiame šaldytą avietę.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 25 min.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

4 × four =