Net negaliu įsivaizduoti kas gali būti skaniau už mėgstamą daržovę, mažojo skaniausiai valgomą kalakutienos faršą ir… dūmo aromatą… perskaičius Kumutės recepto pavadinimą pirmoji mintis šovusi į galvą… to smagiai skanaus filmuko vaikams… Debesuota, numatoma mėsos kukulių kruša (Cloudy with a Chance of Meatballs kaip tik rodė praeitą 5dienį per TV pirmą dalį) asociacija… o varge… pagalvojau, kas būtų, jei tokie iš dangaus pasipiltų 😀
Vienam kepsniui reikia:
- 1 nedidelio žiedinio kopūsto
- 0,5 kg maltos kalakutienos
- 0,5 a.š. druskos
- 8-10 skiltelių smulkiai kapotų česnako skiltelių
- žiupsnio kmynų
- žiupsnio aitriosios paprikos
- 3 kupini v.š. saulėgražų išspaudų (jomis mane aprūpino Kumutės aliejai 😉 arba tiesiog džiūvėsėlių)
- 100g labai plonai pjaustytos šalto rūkymo šoninės
Žiedinio kopūsto galvą nuplaukite, nusausinkite, atsargiai nupjaukite lapus ir kotą. Dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 8-10 min. Išgriebkite ir nupilkite šaltu vandeniu, bei palikite atvėsti.
Faršą suminkyti su prieskoniais. Pakloti vieną folijos lapą, tuomet kitą, kad gautųsi kryžiaus forma, padėti žiedinio kopūsto galvą, aplipdyti ją paruoštu faršu, tuomet apkloti šoninįs juostelėmis. Folijos lapus sukelti į viršų ir saugiai apkloti, užspausti visą paruoštą kepsnį.
Kepti 180 karštumo orkaitėje 45 minutes, tuomet nudengti foliją ir apskrudinti dar ~5-10 minučių su grilio funkcija, jeigu jos neturite tuomet tiesiog pakelkite orkaitės karštį iki 200 laipsnių ir pakepkite 15 minučių.
Skanaukite su šviežiomis daržovėmis tiek karštą, tiek šaltą.
Super!