Spalvingas skumbrės sluoksniuotis

ir kas sugalvojo, kad žuvies diena 4dienis?… jei žuvies užsimaniau šiandien 🙂 

skumbres sluoksniuotis (3)3

Reikės:

  • 380 gr karšto rūkymo skumbrės (nukaulintos)
  • 360 gr virtų ryžių
  • 3 didelių morkų
  • 1 nedidelė raudona saldi paprika
  • 3 v.š. aliejaus (naudojau grakiškų riešutų)
  • 6-8 v.š. majonezo (mėgstu Helmans)
  • drusko, pipirų

Nukaulintą skumbrę suplėšome mažais gabaliukais arba patriname šakute, pagardiname pagal skonį pipirais. Druskos greičiausiai nepritrūks, bet jeigu trūktų – įdedame pagal skonį.

Morkas sutarkuojame per smulkia burokinę tarką. Paprikas supjaustome smulkiais kubeliais. Morkas su paprikomis pakepiname ant aliejaus kol suminkštėja. 

Sluoksniuoja: ryžiai, patepame 1/3 majonezu, morkos su paprikomis, patepame 1/3 majonezo, žuvis, patepame likusiu 1/3 majonezo. Pagardiname šviežiais bazilikais arba krapais.

Skaniausia kitą dieną, kai skoniai susistovėję ir aišku sumaišius viską 🙂

skumbres sluoksniuotis (1)3

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

one × 5 =