tai antrasis mano brangiausiojo pasiūlytas savaitgalio kepsnių marinatas. Dar vienas Neringos tinklaraščio perliukas 🙂
Reikia:
- kalakuto krūtinėlės (apie 500 g)
- 3 a. š. kario
- 1 a. š. aštrios rūkytos paprikos miltelių
- nedidelio gabalėlio imbiero
- 2 skiltelių česnako
- 200 ml. jogurto
- 3 v. šaukštų aliejaus
- druskos, pipirų
Į jogurtą įspauskite česnako, įtarkuokite imbiero, suberkite kario, paprikos miltelius, aliejų, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, viską gerai išmaišykite ir supilkite į dubenį, kuriame mėsa marinuosis.
Kalakutieną supjaustykite juostelėmis. Sudėkite į marinatą, gerai įtrinkite marinatą į kiekvieną juostelę ir palikite marinuotis bent keliom valandom.
Po to kalakutienos juosteles suverkite ant iešmelių. Jei naudosite medinius gerai būtų juos išmirkyti vandenyje iš vakaro.
Kepkite ant įkaitintos kepsninės, kad gražiai apskrustų. Tik nekepkite ilgai, tada mėsa išsausės, praras elastingumą, bus sausa.