ir kas sugalvojo, kad žuvies diena 4dienis?… jei žuvies užsimaniau šiandien 🙂
Reikės:
- 380 gr karšto rūkymo skumbrės (nukaulintos)
- 360 gr virtų ryžių
- 3 didelių morkų
- 1 nedidelė raudona saldi paprika
- 3 v.š. aliejaus (naudojau grakiškų riešutų)
- 6-8 v.š. majonezo (mėgstu Helmans)
- drusko, pipirų
Nukaulintą skumbrę suplėšome mažais gabaliukais arba patriname šakute, pagardiname pagal skonį pipirais. Druskos greičiausiai nepritrūks, bet jeigu trūktų – įdedame pagal skonį.
Morkas sutarkuojame per smulkia burokinę tarką. Paprikas supjaustome smulkiais kubeliais. Morkas su paprikomis pakepiname ant aliejaus kol suminkštėja.
Sluoksniuoja: ryžiai, patepame 1/3 majonezu, morkos su paprikomis, patepame 1/3 majonezo, žuvis, patepame likusiu 1/3 majonezo. Pagardiname šviežiais bazilikais arba krapais.
Skaniausia kitą dieną, kai skoniai susistovėję ir aišku sumaišius viską 🙂