Sluoksniuotas varškės ir želė desertas

kartais genialumas slypi paprastume… ne ne kartais o BEVEIK NUOLAT 🙂 ši kolegės Dalios įdėja įkvėpė sukurti savotišką lengvo deserto variantą taurėse 🙂 ir priminė dar vieną Languotos prijuostės temą „Už stiklo” kuriai labai norėjau ką nors pagaminti, bet… nespėjau… 🙂

sluoksniuotas desertas (2)3

Reikės (8 porcijoms):

  • 500 gr švelniosios varškės (jei naudosite saldžią, tuomet cukraus nedėkite)
  • 2+1 a.š. vanilinės pudros (varškei+grietinėlei)
  • 2+3 a.š. cukraus pudros (varškei+grietinėlei)
  • 250 ml riebios plakamosios grietinėlės
  • pakelio grietinėlės standiklio
  • juodųjų serbentu želė pakelio
  • 300 gr trintų juodųjų serbentų

Varškę išsukame su vaniline ir cukraus pudra. Grietinėle šiek tiek paplakame su vaniline ir cukraus pudra, įdedame standiklio ir dar plakame iki norimo standumo. Atsargiai sumaišome varškę ir grietinėlę į vientisą masę. Sudedame į paruoštus desertinius indelius. 

Želė pagaminame pagal instrukciją, tik su sumažintu vandens kiekiu (350 ml vietoj 500ml). Atvėsusią želė sumaišome su trintomis uogomis.

Ant varškės masės atsargiai užpilame želė su trintomis uogomis ir dedame į šaldytuvą. Geriausiai per naktį. 

sluoksniuotas desertas (3)3

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

3 × 1 =