Sardinių paštetas

Kai radau šį receptuką jau žinojau, kad jis tikrai atsidurs ant Kūčių stalo, nors buvo išbandytas ir paragautas dar prieš jas 🙂 o šiaip labai greitai pagaminama skani žuvies užtepėlė 🙂

sardiniu pastetas (2)6

Reikės:

  • 2 x 125 g indeliai aliejuje konservuotų sardinių, nusunktų
  • 125 g minkšto sviesto
  • 125 g neriebaus minkštojo filadelfijos sūrio
  • 2-3 v.š. citrinų sulčių (dėkite po vieną šaukštą ir ragaukite)
  • šviežiai maltų pipirų ir druskos pagal skonį

Smulkintuvu iki vientisos masės sutrinti sardines, sviestą, sūrį ir citrinų sultis. Pagal skonį įdėti pipirų ir druskos. Masė sudėti į indelį, išlyginti paviršių. Uždengti ir palaikyti šaldytuve mažiausiai 30 minučių. Patiekti šaltą, papuošus citrinos griežinėliais ir petražolėmis. Super lengva, skani užtepėlė tiek šventiniam stalui, tiek pusryčiams ant duonelės.

sardiniu pastetas (1)6

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

9 + nine =