Purūs austriški blynai

Mantas jau daugiau nei metus, ieško įvairių blynų receptų ir kepa juos savaitgalio pusryčiams… vieni skanūs, kiti puikūs, treti – paragavom ir nebekepėm 🙂 šie blynai tikrai patiks, kurie mėgsta purius, minkštus blynus, tačiau neturi laiko kepti mielinių su razinomis. Mes kepėme be razinų, jūs galite jų tikrai įdėti 🙂

Reikės:

  • 450ml pieno
  • 190 g kvietinių miltų
  • 4 kiaušinių
  • 30 g cukraus
  • žiupsnis druskos
  • 1 a.š. citrinos sulčių
  • 4 a.š. lydyto sviesto + kepimui
  • sauja razinų arba kitų džiovintų uogų (jeigu norite)

Suplakite pieną su miltais.

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius sudėkite į miltų-pieno plakinį, pridėkite cukraus citrinos sultis, lydyt sviestą ir gerai išplakite.

Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų su druska. Atsargiai įmaišykite į tešlą.

Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant sviesto ir nedelskite valgyti, nes skaniausi ir puriausi tik tik iškepę 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

5 × one =