Turite nesvylančią keptuvę? Labai mėgstate lietinius? Tuomet šis receptas tikrai turi būti Jūsų išbandytas. Mes kepėme mažesnius blynelius, kuriuos ragavome su itin saldžia uogiene, tačiau pagal tvirtumą – garantuojame, kad jie tikrai puikiai tinka lietinių tortams!!!
Reikės:
- 65 ml aliejaus (rinkitės neutralų, neišraiškingo skonio bei kvapo)
- 375 ml vandens
- 1 kiaušinio
- 1 a.š. acto
- 250 g kvietinių miltų
- 3 g kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
Suplakite aliejų, vandenį kiaušinius ir actą.
Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską.
Sumaišykite sausus produktus su plaktais.
Įkaitinkite keptuvę ir kiekvienam blynui pilkite po 50 ml tešlos, kepti 3 minutes, tuomet apversti ir dar 3 minutes.
Patiekti su saldžiu įdaru arba tepti lietinių tortą.