Mantas jau daugiau nei metus, ieško įvairių blynų receptų ir kepa juos savaitgalio pusryčiams… vieni skanūs, kiti puikūs, treti – paragavom ir nebekepėm 🙂 šie blynai tikrai patiks, kurie mėgsta purius, minkštus blynus, tačiau neturi laiko kepti mielinių su razinomis. Mes kepėme be razinų, jūs galite jų tikrai įdėti 🙂
Reikės:
- 450ml pieno
- 190 g kvietinių miltų
- 4 kiaušinių
- 30 g cukraus
- žiupsnis druskos
- 1 a.š. citrinos sulčių
- 4 a.š. lydyto sviesto + kepimui
- sauja razinų arba kitų džiovintų uogų (jeigu norite)
Suplakite pieną su miltais.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius sudėkite į miltų-pieno plakinį, pridėkite cukraus citrinos sultis, lydyt sviestą ir gerai išplakite.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų su druska. Atsargiai įmaišykite į tešlą.
Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant sviesto ir nedelskite valgyti, nes skaniausi ir puriausi tik tik iškepę 🙂