Morkų, riešutų ir ananasų tortas su maskarpone

Su 99-uoju gimtadieniu Lietuva!!! Koks gi gimtadienis be torto 🙂 tiesa šiuo metu mūsų namuose šio skanaus gražuolio tikrai nerasite, nes jame gyvena apelsininis skanuolis, tačiau apie… jį… šiek tiek vėliau, kituose receptuose 🙂 nustebinsime taip pat kaip ir šiuo 🙂

Šis tortas buvo keptas per mažojo Domo 2-jį tortadienį, sausio mėnesį kuomet po klinikų operacijų, norėjosi tyliai ramiai pavakaroti namie su kaimynais ir jų mažaisiais. Jis sukėlė man DAUG rūpesčių, galvos skausmą ir pyktį, kad recepte nurodytas kepimo laikas tikrų tikriausia nesąmonė… Nors tam vakarui jis buvo su korekcijomis išgelbėtas, po kelių bandymų susidėliojau savo patobulinimus tiek ingredientams, tiek kepimo laikui, kurie padeda pasiekti tobuliausią rezultatą mūsų skoniui 🙂 ir jei „jaučiate alergiją“ morkoms, kai juo vaišinsite net nesakykite kad čia morkų tortas, tiesiog leiskite mėgautis ir spėlioti, o neatspėjus – visiems laikams pakeisite ragavusių požiūrį į šią puikią daržovę 🙂

Reikės:

  • Torto blynams:
  • 430 g miltų
  • 2 a.š. kepimo milteliai
  • 0,5 a.š. druskos
  • 2 a.š.  cinamono
  • 3 vnt. kiaušiniai
  • 350 g cukraus
  • 210 ml saulėgražų aliejaus
  • 235 ml pasukų
  • 310 g morkų (smulkiai tarkuotų)
  • 1 a.š.  vanilės ekstrakto
  • 180 g konservuotū ananasų
  • 150 g migdolų riešutų (beje buvo skanu ir su karijų riešutais)
  • 50 g kokoso drožlių
  • Pertepimui:
  • 200 ml plakamosios grietinėlės
  • 1 pakelis grietinėlės standiklio
  • 2 a.š. cukraus pudros
  • 2 a.š. vanilinio cukraus
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 1 citrinos žievelės
Sumaišykite miltus, druską, cinamoną ir kepimo miltelius.
Morkas sutarkuokite smulkia bulvine tarka ir šiek tiek nusunkite, jeigu jos labai sultingos.
Ananasus nusunkite ir susmulkinkite, sumaišykite su tarkuotomis morkomis.
Riešutus smulkiai sumalkite, sumaišykite su kokosų drožlėmis.
Kiaušinius išplakite, supilkite cukrų, aliejų, pasukas ir vanilės ekstraktą bei viską labai gerai išmaišykite plaktuvu. Tuomet suberkite miltų mišinį, viską labai gerai išplakite. Sudedame morkas su ananasais, vėl viską gerai išmaišome. Galiausiai riešutų ir kokosų mišinys įmaišomas atidžiai į tešlą.
Kepimo formą naudokite išimamu dugnu, tai leis išimti be vargo torto blynus. Išklokite formos dugną kepimo popieriumi, uždėkite nuimamus karštus, užspauskite, šiek tiek papurkškite aliejaus, lengvai ištepkite visą formą. Tešla padalinkite į 3 lygias dalis ir kepkite kiekvieną dalį 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusius torto blynus labai gerai atvėsinkite.
Suplakite grietinėlę su cukraus pudra, standikliu ir vaniliniu cukrumi iki standžių putų. Sumaišykite su maskarponės sūriu ir citrinos žievele.
Sutepkite paruoštu kremu visus torto sluoksnius ir šonus ir viršų, puoškite šviežiomis uogomis ar šokolado trupiniais.
Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

two × two =