Su 99-uoju gimtadieniu Lietuva!!! Koks gi gimtadienis be torto 🙂 tiesa šiuo metu mūsų namuose šio skanaus gražuolio tikrai nerasite, nes jame gyvena apelsininis skanuolis, tačiau apie… jį… šiek tiek vėliau, kituose receptuose 🙂 nustebinsime taip pat kaip ir šiuo 🙂
Šis tortas buvo keptas per mažojo Domo 2-jį tortadienį, sausio mėnesį kuomet po klinikų operacijų, norėjosi tyliai ramiai pavakaroti namie su kaimynais ir jų mažaisiais. Jis sukėlė man DAUG rūpesčių, galvos skausmą ir pyktį, kad recepte nurodytas kepimo laikas tikrų tikriausia nesąmonė… Nors tam vakarui jis buvo su korekcijomis išgelbėtas, po kelių bandymų susidėliojau savo patobulinimus tiek ingredientams, tiek kepimo laikui, kurie padeda pasiekti tobuliausią rezultatą mūsų skoniui 🙂 ir jei „jaučiate alergiją” morkoms, kai juo vaišinsite net nesakykite kad čia morkų tortas, tiesiog leiskite mėgautis ir spėlioti, o neatspėjus – visiems laikams pakeisite ragavusių požiūrį į šią puikią daržovę 🙂
Reikės:
- Torto blynams:
- 430 g miltų
- 2 a.š. kepimo milteliai
- 0,5 a.š. druskos
- 2 a.š. cinamono
- 3 vnt. kiaušiniai
- 350 g cukraus
- 210 ml saulėgražų aliejaus
- 235 ml pasukų
- 310 g morkų (smulkiai tarkuotų)
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- 180 g konservuotū ananasų
- 150 g migdolų riešutų (beje buvo skanu ir su karijų riešutais)
- 50 g kokoso drožlių
- Pertepimui:
- 200 ml plakamosios grietinėlės
- 1 pakelis grietinėlės standiklio
- 2 a.š. cukraus pudros
- 2 a.š. vanilinio cukraus
- 250 g maskarponės sūrio
- 1 citrinos žievelės
Svajonių tortas!
Džiaugiamės, kad patiko 🙂