Marinuotas virtas jautienos liežuvis

Niekada nesupratome tų, kurie negali pažiūrėti į širdelių troškinį, keptas kepenėles ar jų kotletukus, kurie iš agurkinės sriubos išmeta inkstukus… tiesa keptų smegenėlių valgytų vaikystėje tikrai neužmiršau… niekad jų neragausiu ir negaminsiu… bet visi kiti subproduktai mūsų namuose dažni mėgstami svečiai 🙂 o ypač… virtas liežuvis 🙂 šį kartą… jaučio milžinas 😀 ilgai bijojau jį įveikti, bet po pirmo bandymo supratau, kad baimės daugiau mintyse, nei iš tikro sunku jį išvirti, o jei dar turi laiko iš vakaro pamarinuoti, kaip rekomenduoja Sviesto lydimai… mmmmm puikus užkandis, o gal net ir sotus patiekalas 🙂

  • Marinavimui:
  • Jaučio liežuvio (1,5-2 kg)
  • vienos citrinos sulčių
  • 1 valg. š. druskos
  • penkių pipirų mišinio
  • citrinpipirių
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 5 skiltelių česnako Virimui:
  • 1 valg .š. kvapniųjų pipirų
  • 3-5 lauro lapų
  • 1 morkos
  • 1 svogūno
  • 3-4 valg. š. druskos
  • saujos petražolių

Visus marinavimui skirtus prieskonius sumaišykite ir įtrinkite jais liežuvį. Jį apšlakstykite citrinos sultimis ir palikite pasimarinuoti per naktį šaldytuve.

Sudėkite marinuotą liežuvį sudėkite į puodą, šalia sudėkite visuas daržoves ir prieskonius, užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir virkite 3 valandas. Po valandos paragaukite ar netrūksta druskos, nes liežuvis labai geba ją mėgsta.

Po 3 valandų virimo, liežuvį ištraukite iš sultinio (joo dar neskubėkite išpilti) ir dar karštą nupildami šaltu vandeniu nulupkite. Jei nesilupa – dar pavirkite dar šiek tiek. Nuluptą liežuvį dėkite atgal į sultinį ir atvėsinkite, taip liežuvis bus dar sultingesnis ir skanesnis, bei  neišsausės.

Skanaukite su krienų padažu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

1 × 2 =