Naujiems metams įsibėgėjant, visuomet stengiamės susiplanuoti ką nors naujo… tai nebūtinai yra tik pirkiniai, kuriems vis mažiau atsiranda spontaniškumo… tai yra įspūdžiai, patirtys, mokymąsis, ir neišvengiamai… gerbūvio gerinimas, nes namai – daugiau nei mūsų tvirtovė 🙂 šiemet rasime laiko dar vienai kelionei, saviugdai skirti seminarai jau užrezervuoti, namų planuose didesnis daržiukas, susitvarkyti mašinoms stovėjimą prie namo, perkloti trinkeles, nusitiesti naują įvadą elektros, nes iš dviejų ateinančių veikia tik vienas… smulkmenos vienok… tačiau labiausiai smagu šiemet buvo prižadėti sau kas mėnesį išmokti/įveikti/ištobulinti/atrasti ką nors naujo 🙂 Dovilės sausio mėnesio pažadas – kibinai 🙂 Manto – logotipo maketavimas. Mėnesiui persivertus į antrą pusę, mes jau abu plačiai šypsomės, nes šio mėnesio tikslai kaip ir pasiekti 🙂 žinoma tobulėjimui niekuomet nėra ribų ir nereikia, nes rėmai tikrai neleis jums tobulėti plačiau ir geriau nei tai patys sugebate 🙂 Ačiū už tobulos tešlos receptą Simonai ir paskatinimą nebijoti bandyti ir filmuką, kaip tą kibiną suraityti beveik tobulai 🙂
p.s: gruodžio mėnesio bandymuose buvo labai didelis noras… išmokti kepti caneles, deja jos nuvylė, bet džiaugiuosi, kad tai vistik neatbaido mokytis ir eksperimentuoti toliau 🙂
Tad jeigu pasiryžote kartu su manim pagaminti 32 nedidelius kibiniukus – pirmyn!!!
Tešlai reikės:
- 500 g miltų
- 1 a. š. druskos
- 250 g šalto sviesto
- 200 g riebios grietinės
- 2 didelių kiaušinių
- Įdarui reikės:
- 450 g stambiai maltų kalakutų petukų mėsos (galite keisi iš vištiena)
- 2 raudonų paprikų
- 2 didelės morkos
- 1 v. š. sviesto
- 50 ml vandens
- 1 vištienos sultinio kubelio
- 2 v. š. grietinės
- maltų juodųjų pipirų
- 20 g šviežios kalendros
- Kibinų paviršiui reikės:
- 1 didelio kiaušinio
- 1 a.š. vandens
Į vituvinį kombainą supjaustykite kubeliais šaltą sviestą, sudėkite miltus sumaišytus su druska ir ant „pulsar” režimo sukapokite iki trupinių. Kiaušinius išplakite su grietine ir supilkite į miltų sviesto masę ir sumaišykite, kol gausis vienalytė tešla, daug neminkykite, tešlą lips prie rankų, tačiau drąsiai ją palikite pastovėti šaldytuve 30-40 min.
Įdarui sutarkuokite smulkiai morkas, supjaustykite juostelėmis paprikas ir pakepinkite ant sviesto kol suminkštės. Atvėsinkite. Sumaišykite su vandeniu, sultiniu, grietine, pipirais ir kapotomis kalendromis. Palikite pastovėti irgi, laiko kaip tik pakaks tešlai subręsti ir kol pasiruošite 32 vnt maždaug vienodo dydžio rutuliukų.
Tešlos rutuliukus ant miltuoto paviršiaus kočiokite iki apvalios vienodo storumo formos, dėkite įdaro ir formuokite kibinus. Jeigu baisu – būtinai pažiūrėkite Simonos recepte yra filmukas, kaip juos suformuoti, man pavyko iš pirmo karto, tad negali nepavykti 🙂
Paruoštus kibinus galite sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir laikyti šaldytuve kol kepsite arba sušaldyti ir, iš vakaro ištraukus bei lėtai atšildžius šaldytuve, mėgautis gardžiais šviežiais kada tik panorėsite 🙂
Prieš kepant kibinus būtina aptepti kiaušinio su vandeniu plakiniu ir pabarstyti sezamais jeigu mėgstate 🙂 Kepti 190 karštumo orkaitėje 30 minučių.
************************************************************************************************
P.S. Jeigu vistik nedrįstate, nėra laiko arba noro gaminti, mes galime išpildyti Jūsų norą, parašykite mums, būtinai rasime geriausią sprendimą visiems skoniams 🙂