Marinuotos alyvuogės pagal L.Čepracką

tai BTV realybės šou „Pragaro virtuvė“ vedėjo-šefo Liutauro Čepracko receptasDelfi.lt 🙂 kadangi aš labai mėgstu alyvuoges, tai labai jau smalsu buvo išmėginti.

Reikės:

  • 400 g ispaniškų alyvuogių su kauliukais
  • 5 skiltelės sutraiškyto česnako
  • 1 šakelė rozmarino
  • 2 šakelės šviežio čiobrelio
  • ½ apelsino, supjaustyto riekelėmis ar kubeliais
  • 1 a/š ispaniškos saldžios rūkytos paprikos
  • 2 lauro lapai
  • 300 ml ispaniško alyvuogių aliejaus

Visus ingridientus, išskyrus alyvuoges, dedame į nedidelį puodą ir kaitiname ant labai mažos ugnies apie 5 minutes. Svarbu, kad aliejus nepradėtų virti, taigi liepsna turi būti minimali! Alyvuoges sudedame į atsparų karščiui indelį ir supilame aromatizuotą aliejų su visais ingridientais. Palaukiame, kol atvės, tada uždengiame ir marinuojame šaldytuve 24-48 val. 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 komentarai “Marinuotos alyvuogės pagal L.Čepracką

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

fifteen + 16 =