pamenat gaivų, nesaldų tortą „Malibu pakrantėje” ? tai gali būti labai gaivaus ir burnoje tirpstančio deserto variantas 🙂
Reikės:
- 400 g kokoso pieno
- 500 g švelniosios varškės
- 100 ml cukraus (jeigu naudosit saldžią varškės masė, siūlyčiau pradžiai dėt tik 50 ir ragaut)
- 50 ml Malibu likerio
- 3 a.š. želatinos
- 400 g šaldytų gervuogių
- 3-4 v.š. cukraus pudros
Šis desertas yra gaminamas iš vakaro… visų pirma uogos išimamos iš šaldiklio ir per naktį paliekamos šaldytuve, kad atšiltų.
Varškę išsukame su 200 g kokosų pienu, supilame likerį, cukrų, gerai išmaišome.
Želatiną užpilame likusiu 200 g kokoso pieno ir paliekame 20 min kol išbrinks. Garų vonelėje, pastoviai maišant ištirpiname, svarbiausia – neužviriname.
Pravėsusią želatiną įmaišome į varškės masė ir gerai išmaišome.
Statome į šaldytuvą ir paliekame sustingti iki kitos dienos.
Sustingusią masę ištraukiame iš indelio, kad būtų lengviau indelį palaikome karšto vandens vonelėje. Supjaustome kubeliais ir dedame į taures.
Atšilusias gervuoges, sutriname blenderiu su cukraus pudra ir pertriname per sietelį, kad nebūtų sėklyčių.
Gervuogių padažu užpilame paruošus taurėse kubelius ir mėgaujamės 🙂