Malibu kubeliai su gervuogių padažu

pamenat gaivų, nesaldų tortą „Malibu pakrantėje” ? tai gali būti labai gaivaus ir burnoje tirpstančio deserto variantas 🙂

 

Reikės:

  • 400 g kokoso pieno
  • 500 g švelniosios varškės
  • 100 ml cukraus (jeigu naudosit saldžią varškės masė, siūlyčiau pradžiai dėt tik 50 ir ragaut)
  • 50 ml Malibu likerio
  • 3 a.š. želatinos
  • 400 g šaldytų gervuogių
  • 3-4 v.š. cukraus pudros 

Šis desertas yra gaminamas iš vakaro… visų pirma uogos išimamos iš šaldiklio ir per naktį paliekamos šaldytuve, kad atšiltų.

Varškę išsukame su 200 g kokosų pienu, supilame likerį, cukrų, gerai išmaišome. 

Želatiną užpilame likusiu 200 g kokoso pieno ir paliekame 20 min kol išbrinks. Garų vonelėje, pastoviai maišant ištirpiname, svarbiausia – neužviriname.

Pravėsusią želatiną įmaišome į varškės masė ir gerai išmaišome.

Statome į šaldytuvą ir paliekame sustingti iki kitos dienos.

Sustingusią masę ištraukiame iš indelio, kad būtų lengviau indelį palaikome karšto vandens vonelėje. Supjaustome kubeliais ir dedame į taures.

Atšilusias gervuoges, sutriname blenderiu su cukraus pudra ir pertriname per sietelį, kad nebūtų sėklyčių.

Gervuogių padažu užpilame paruošus taurėse kubelius ir mėgaujamės 🙂 

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

twenty − 7 =