tai BTV realybės šou „Pragaro virtuvė“ vedėjo-šefo Liutauro Čepracko receptas iš Delfi.lt 🙂 kadangi aš labai mėgstu alyvuoges, tai labai jau smalsu buvo išmėginti.
Reikės:
- 400 g ispaniškų alyvuogių su kauliukais
- 5 skiltelės sutraiškyto česnako
- 1 šakelė rozmarino
- 2 šakelės šviežio čiobrelio
- ½ apelsino, supjaustyto riekelėmis ar kubeliais
- 1 a/š ispaniškos saldžios rūkytos paprikos
- 2 lauro lapai
- 300 ml ispaniško alyvuogių aliejaus
Visus ingridientus, išskyrus alyvuoges, dedame į nedidelį puodą ir kaitiname ant labai mažos ugnies apie 5 minutes. Svarbu, kad aliejus nepradėtų virti, taigi liepsna turi būti minimali! Alyvuoges sudedame į atsparų karščiui indelį ir supilame aromatizuotą aliejų su visais ingridientais. Palaukiame, kol atvės, tada uždengiame ir marinuojame šaldytuve 24-48 val.
Alyvuogių manija tęsiasi!? 😀 Naujas skonis, gražios spalvos! Reikės prie progos jas išbandyti 🙂 Ačiū už naujus receptus :*
teip teip teip 🙂 šis variantas švelnesnis, ne toks saldus, kuo ilgiau pastovi, tuo labiau gardus 🙂