Kiaulienos troškinys su obuoliais garstyčių padaže

Savaitgalis…. metas pasilepinti ir prikimšti pilvukus 🙂 o kas gali būti geriau kaip greitas paprastas vieno didelio ir gilaus puodo receptas su mielų draugų kompanija 🙂

kiauliena su obuoliais ir garstyciu padazu (1 of 5)6

Reikės (4 porcijoms):

  • 500 g kiaulienos išpjovos
  • 1 v.š kvapnių prieskonių (aš naudojau Marokietiškus Rasel hanout)
  • 1 v.š. miltų
  • 2 v.š. aliejaus kepimui
  • 1 didelio Golden obuolio (žalio arba geltono kieto ir sultingo)
  • 25 g šviežių kalendrų
  • 1-2 lauro lapų
  • 200-250 ml daržovių sultinio
  • 1 v.š. garstyčių

kiauliena su obuoliais ir garstyciu padazu (3 of 5)6

Kiaulienos išpjovą supjaustome riekelėmis ir pabarstome prieskoniais, bei paliekame lengvai pasimarinuoti. Pasiruošiame miltus, apvoliojame kiekvieną mėsos riekelę ir kepame įkaitintame aliejuje iš abieju pusių kol gražiai apskrunda. Atidedame į šalį.

Supjaustome nuplautą ir nusausintą obuolį į 8 dalis ir pakrudiname ant didelės ugnies toje pačioje keptuvėje kol gardžiai karamelizuojasi kiekviena skiltelės puselė. Obuolius išimame.

Sudedame mėsą į gilų storu dugnu puodą arba keptuvę, užpilame dalimi sultiniu, sudedame garstyčias, pamaišome kol sutirštėja ir pilame sultinio dar tiek kiek norime padažo skystumo. Sudedame obuolius, pamaišome ir lengvai patroškiname ~ 15 minučių, galiausiai pagardiname šviežiomis kapotomis kalendromis.

Skanaujame su bulvių-moliūgų košė, bei mėgstamomis šviežiomis daržovėmis.

kiauliena su obuoliais ir garstyciu padazu (5 of 5)6

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

2 × three =