Savaitgalis…. metas pasilepinti ir prikimšti pilvukus 🙂 o kas gali būti geriau kaip greitas paprastas vieno didelio ir gilaus puodo receptas su mielų draugų kompanija 🙂
Reikės (4 porcijoms):
- 500 g kiaulienos išpjovos
- 1 v.š kvapnių prieskonių (aš naudojau Marokietiškus Rasel hanout)
- 1 v.š. miltų
- 2 v.š. aliejaus kepimui
- 1 didelio Golden obuolio (žalio arba geltono kieto ir sultingo)
- 25 g šviežių kalendrų
- 1-2 lauro lapų
- 200-250 ml daržovių sultinio
- 1 v.š. garstyčių
Kiaulienos išpjovą supjaustome riekelėmis ir pabarstome prieskoniais, bei paliekame lengvai pasimarinuoti. Pasiruošiame miltus, apvoliojame kiekvieną mėsos riekelę ir kepame įkaitintame aliejuje iš abieju pusių kol gražiai apskrunda. Atidedame į šalį.
Supjaustome nuplautą ir nusausintą obuolį į 8 dalis ir pakrudiname ant didelės ugnies toje pačioje keptuvėje kol gardžiai karamelizuojasi kiekviena skiltelės puselė. Obuolius išimame.
Sudedame mėsą į gilų storu dugnu puodą arba keptuvę, užpilame dalimi sultiniu, sudedame garstyčias, pamaišome kol sutirštėja ir pilame sultinio dar tiek kiek norime padažo skystumo. Sudedame obuolius, pamaišome ir lengvai patroškiname ~ 15 minučių, galiausiai pagardiname šviežiomis kapotomis kalendromis.
Skanaujame su bulvių-moliūgų košė, bei mėgstamomis šviežiomis daržovėmis.