Triušiena troškinta obuolių sidre

Gyvenimas atranda mus belaukiant pirmos žolės, pirmos meilės, pirmo vaisiaus, švenčių, atostogų, laimės, kuri kaip medis auga mumyse. Gyvenimas prabėga vis beieškant vienintelės tikros pasauly vietos, žmogaus, kuriuo galėtum tikėti, prasmės, lygiausio ir žvaigždėto kelio, o gal kažkur skubančio savęs… kad jis nebėgtų veltui mes ir toliau skubame ragauti naujus skonius 🙂 senai senai primirštos triušienos… suminkštėjusios nuo sidro burbuliukų ir… aromatingai kvepiančios rudeninias obuoliais… mmmm tas lietus visai nebaisus, kai pilvukus šildo gardus troškinys ir gomurį kutena sodro burbuliukai 🙂 AČIŪ Simona už receptą 🙂

triusis troskintas sidre (1 of 3)6

Reikės (6 porcijoms):

  • 1,5 kg triušienos (sukapoto į atskiras dalis)
  • druskos ir pipirų
  • 100 gr sviesto
  • 3 dideli rūgštūs obuoliai
  • 1 didelė morka
  • 125 ml natūralaus obuolių cidro (nepagailėkite nusipirkti visą butelį, likusiu skaniai užgersite valgydami)
  • 80 ml Dijon garstyčių
  • 250 ml daržovių sultinio
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių
  • 125 ml grietinės (arba grietinėlės)
  • saujos kapotų petražolių

triusis troskintas sidre (3 of 3)6

 Triušieną gerai pagardiname druska ir šviežiais maltais pipirais.

Įkaitiname troškintuvą storu dugnu, jame išlydome sviestą ir dedame dalį triušio, gabaliukai neturi liestis ir skaniai apskrusti.

Kol triušis kepa susitarkuojame burokine tarka morką (jei mėgstate dar galite čia pridėti smulkinto svogūno 2-3 galvutes).

Iškeptą triušį atidedame į šoną, tuomet toje pačioje keptuvėje apkepiname morką, užpilame sidru ir ant didžiausios ugnies išgariname ne ilgiau kaip 10 min. Nugaravus sidrui, padažą papildome garstyčiomis, čiobreliais, sultiniu. Išmaišome. Sudedame apkepto triušio gabaliukus ir obuolių skiltelės. 

Uždengiame dangčiu ir paliekame troškinti ant mažiausios ugnies ~ 1-1,5 val. Jei reikia papildome sultiniu padažą. Galiausiai įmaišome grietinę ir pagardiname petražolėmis.

Garnyrui naudojome bulvių ir moliūgų košę, kuri susimaišiusi su padažu ir obuoliais ypatingai tiko prie troškintos triušienos.

triusis troskintas sidre (2 of 3)6

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

12 + 4 =