Turbūt beveik metus nieko nedariau su želatina… kai pernai vasara išmečiau net 3 tortus… baisu buvo ir šį kartą, kad netektų jam keliauti į šiukšlinę dėl mano nepavykusio eksperimento, bet veltui, nes tortukas gavosi tobulos kreminės konsistensijos ir priminė ledų tortą 🙂 super geras ir gaivus vasaros desertas, kuriam įkvėpė šis puslapis 🙂
Reikės (8 porcijos):
- 450 ml plakamosios riebios grietinėlės
- 150 g konservuotų vaisių mikso su sirupu
- 250 g rikotos sūrio (arba tiktų ir švelnioji varškė)
- 115 g cukraus pudros
- 1 v.š. naminės vanilės esensijos (arba galite ją pakeisti bet kokiu kvapniu sirupu)
- pakelio želatinos (kiekvieno gamintojo skiriasi, žiūrėkit kad būtų ~ 1 litram skirtas kiekis)
- 4-6 vnt „lady fingers” sausainėlių
- pabarstukų papuošimui
Forma praskalaukite šaltu vandeniu ir išklokite maistine plėvele arba naudokite bet kokia aukštesnę silikoninę formą.
Grietinėlę išplakite iki standumo.
Sūrį sumaišykite su cukraus pudra ir naminės vanilės esensija.
Atskirame indelyje želatiną užpilkite vandeniu ir leiskite išbrinkti. Tuomet pašildykite ~10 sekundžių mikrobangėje kol ištirpsta, bet svarbu neperkaitinti, nes karšta želatina sutrauks masę į grūdelius.
Nuo konservuotų vaisių nupilame atskirai sirupą.
Plaktą grietinėlę sumaišykite su sūrio mase, pridedame želatinos ir viską išmaišome atsargiai šaukštu, svarbu nestipriai ir neplakti.
Sudedame 1/3 paruoštos masės, skubiai panardiname 2-3 sausainėlius į sirupą ir sudedame ant masės, pabarstome smulkintų konservuotų vaisių, tuomet dar 1/3 masės ir vėl sirupe pamirkytų sausainių bei vaisių sluoksnis ir galiausiai likusi masė, bei išlyginame paviršių.
Statome į šaldytuvą mažiausiai 6 val. arba per naktį.
Išimame iš formos, nuimame maistinę plėvelę ir pabarstome pabarstukais. Pjaustome ir skanaujame 🙂 arba galite daryti mažas porcijas taurėse, o vaikų gimtadieniams vienkartiniuose indeliuose 🙂 abejingų turbūt neliks 🙂 vaisius pagal sezoną drąsiai keiskite uogomis, tik būtinai dėkit jas sausas.