Juodųjų serbentų ir šokolado džemas

Pernai metų VMG Verdu ir Kepu Vasara nr.4 nustebino įdomiais uogienių-džemų deriniais… porą jų buvo išbandyti ir saugiai paslėpti kalėdinių dovanų maratonui… pristatome pirmąjį bandymą, kuris turėjo būti dar sausį paskelbtas, bet gavosi kaip gavosi… 🙂

Reikės:

  • 1 kg juodųjų serbentų
  • 1 citrinos sultys
  • 500 g uogieniau cukraus
  • 40 g juodojo šokolado
  • 2 v.š. geros kokybės juodos nesaldintos kakavos

Nuplaukite, perrinkite serbentus, nuvalykite uogas nuo kotelių.

Pasiruoškite stiklainėlius. Šį kartą juos sterilizavau greituoju mikrobangės metodu – išplaukite su soda, užpilkite ketvirtadalį vandeniu ir sudėkite į mikrobangę. Kaitinkite maksimalios kaitros režimu 5 minutes, išpilkite ir išsluostykite.

Cukrų sumaišykite su kakava, užpilkite citrinos sultimis ir trumpai pakaitinkite. Suberkite uogas ir virkite 5-10 minučių pastoviai maišant.

Įtarkuokite juodąjį šokoladą ir pavirkite dar kelias minutes. Supilstykite į stiklainiukus, užsukite ir laikykite šaldytuve.

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

thirteen − 11 =