Šis receptas buvo ruoštas 2015 metų Debesų vasaros numeriui, kuriame buvo speciali Joninių tema. Jiems užtenka tik poros valandų pasimarinuoti ir jau galite skanauti 🙂 o jei turite laiko iš vakaro, jie bus tik gardesni 🙂
Reikės:
- 4 vidutiniai agurkai
- 1 valg. š. druskos
- 90 gr cukraus
- 175 ml itin sauso sidro
- 2 valg. š. balto vyno acto
- 3 valg. š. šviežių krapų
- Šviežiai maltų pipirų
Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite į kiaurasamtį ir pabarstykite druska, bei palikite valandai pastovėti.
Atsargiai pakaitinkite cukrų, sidrą ir vyno actą kol cukrus ištirps, tuomet palikite atvėsti.
Suplaukite agurkus šaltu vandeniu ir nusausinkite popierinių rankšluosčiu.
Atvėsusiu marinatu užpilkite agurkus ir palikite pastovėti mažiausiai 2 valandoms.
Nukoškite agurkus ir pabarstykite šviežiais kapotais krapais.
Svarbu:
- Rekomenduojame sidre palaikyti per naktį arba vežtis į gamtą su visu marinatu ir nupilti tik prieš pat patiekiant.
- Marinatas dėl cukraus saldokas, tad mėgstantiems rūgščiau rekomenduojame sumažinti cukraus kiekį.