Šiai dienai, kai Kaune atsidarė Šiaurės jūra, midijos dažnai apsilanko mūsų namuose 🙂 lengva suplanuoti kai žinai kada šviežiausios jūros gėrybės pasiekia šią puikią parduotuvę ir tu jau gali planuoti skanius vakarus. O šis gaiviai vasariškas receptas gyvena mūsų virtuvėje jau metus, nuo pernai metų vasaros Debesų numerio specialiosios „Jūros šventės” temos.Taigi dalinamės dviem receptais – šis gaivus ir švelnus variantas 🙂 sekančiame įraše rasite ir pikantiškesnį pasiūlymą 🙂
Reikės (4 užkandinės arba 2 sotesnės porcijos):
- 1 kg midijų (su kriauklėmis)
- 50 g sviesto
- 2 česnako skiltelės
- 200 ml balto sauso vyno
- 2 citrinžolės stiebai
- Sauja citrininio čiobrelio
Po tekančiu vandeniu midijas nuvalykite peiliuku ir nušveiskite kempinėle. Labai svarbu visas sulūžusias, įskilusias kriaukles iš karto išmesti, taip pat jeigu kriauklė atsivėrusi ir ją padaužius peiliu neužsidaro, taip pat nedelsiant išmesti, kaip ir visas tas, kurios verdant neatsidarys.
Puode storu dugnu įkaitinkite sviestą. Jame pakepinkite česnako skilteles. Sudėkite midijas, užpilti jas vynu ir įdėkite patraiškytus citrinžolės stiebus bei čiobrelius. Uždenkite puodą dangčiu ir patroškinkite 5 minutes.
Patiekite iš karto su česnakine ciabatta arba prancūzišku batonu, kuriais ypatingai gardu sunaikinti visus padažo likučius.