Midijos pikantiškame pomidorų padaže

Jeigu švelniai gaivus ir aromatingas citrinžolės bei čiobrelių aromatas per lengvas, rinkitės šį sodrų, kvapnų midijų receptą 🙂

Reikės (4 užkandinės arba 2 sotesnės porcijos):

  • 1 kg midijų (su kriauklėm)
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 česnako skiltelės
  • 50 g aštresnės ispaniškos dešros riekelių
  • 100 ml balto sauso vyno
  • 200 ml trintų pomidorų
  • sauja šviežių bazilikų

Po tekančiu vandeniu midijas nuvalykite peiliuku ir nušveiskite kempinėle. Labai svarbu visas sulūžusias, įskilusias kriaukles iš karto išmesti, taip pat jeigu kriauklė atsivėrusi ir ją padaužius peiliu neužsidaro, taip pat nedelsiant išmesti, kaip ir visas tas, kurios verdant neatsidarys.

Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, pakepinkite česnako skilteles ir saliamio griežinėlius. Sudėkite midijas, užpilkite jas vynu ir trintais pomidorais.Uždenkite puodą dangčiu ir patroškinkite 5 minutes.

Patiekite iš karto su česnakine ciabatta arba prancūzišku batonu, kuriais ypatingai gardu sunaikinti visus padažo likučius.

p.s: norintys dar aštriau pagardinkite čili ar kitais aštresniais prieskoniais 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

four − one =