Pernai metų VMG Verdu ir Kepu Vasara nr.4 nustebino įdomiais uogienių-džemų deriniais… porą jų buvo išbandyti ir saugiai paslėpti kalėdinių dovanų maratonui… pristatome pirmąjį bandymą, kuris turėjo būti dar sausį paskelbtas, bet gavosi kaip gavosi… 🙂
Reikės:
- 1 kg juodųjų serbentų
- 1 citrinos sultys
- 500 g uogieniau cukraus
- 40 g juodojo šokolado
- 2 v.š. geros kokybės juodos nesaldintos kakavos
Nuplaukite, perrinkite serbentus, nuvalykite uogas nuo kotelių.
Pasiruoškite stiklainėlius. Šį kartą juos sterilizavau greituoju mikrobangės metodu – išplaukite su soda, užpilkite ketvirtadalį vandeniu ir sudėkite į mikrobangę. Kaitinkite maksimalios kaitros režimu 5 minutes, išpilkite ir išsluostykite.
Cukrų sumaišykite su kakava, užpilkite citrinos sultimis ir trumpai pakaitinkite. Suberkite uogas ir virkite 5-10 minučių pastoviai maišant.
Įtarkuokite juodąjį šokoladą ir pavirkite dar kelias minutes. Supilstykite į stiklainiukus, užsukite ir laikykite šaldytuve.