Šiuos Neringos sausainius kepėme visą gruodį ir dar dalį sausio… jais gardinome Kalėdines dovanas ir smagiai perrinkinėjome levandų žiedus, nors šis aromatas man labiau tinkamas kosmetikai, dažnai namie vonia kvėpinam eteriniu levandų aliejumi, tačiau išbandyti ir kitus palepinti šis receptas tikrai labai tinkamas 🙂
Reikės:
- 210 g minkšto sviesto
- 150 g stiklinės cukraus pudros
- 1 kiaušinio trynio
- 1 v. š. džiovintų levandų žiedelių (rinkitės ir pirkite tik labai kokybiškus, nes priešingu atveju teks ilgai ir kantriai atrinkinėti pelus nuo grūdų)
- 1 citrinos žievelės
- 300g stiklinės miltų
- 3 v. š. bulvių krakmolo
- žiupsnelio druskos
Sviestą išsukite su cukraus pudra, įmuškite kiaušinio trynį, suberkite levandos žiedelius, tarkuotą citrinos žievelę bei žiubsnelį druskos, pastoviai maišant palaipsniui suberkite persijotus miltus bei krakmolą.
Suminkykite tešlą į 3-5 cm. skersmens “dešrą”, padalinkite į dvi dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 2 val. (SVARBU – tešla gali stovėti šaldytuve iki 3 dienų).
Atvėsusią tešlą supjaustykite apie 0,5 cm storio griežinėliais, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite 170 °C temp. apie 12-15 min. Išimkite ir atvėsinkite.
Kvapnu ir skanu, tinkama dovanoms ir ne tik 🙂