Sluoksniuoti keksiukai

Kai netikėtai pamačiau šiuos keksiukus… pamaniau – štai puikus būdas sudoroti obuolius, kurie užsilaiko… deja mūsų namuose yra du obuolių maniakai 😀 obuoliai užsilaiko retai, tad gavus kelis gražuolius žieminius tiesiai iš draugės sodo, žinojau, jų rūgštukų niekas tikrai nevalgys, o keksiukuose ir pyrage jie bus… geriausi draugai 🙂 iš 1,5 recepto normos iškepiau visą skardą keksiukų (25 vnt) ir 18 cm skersmens pyragą, kuris buvo ne ką prastesnio skonio, o puikiai tiktų neturintiems keksiukų formelių, bet norintiems šio skanėsto 🙂

Reikės:

Obuolių sluoksniui:

  • 3-4 vnt saldžiarūgščių obuolių
  • 2 v.š. cukraus
  • 1 v.š cinamono

Biskvitui:

  • 4 kiaušiniai
  • 200 g cukraus
  • 100 g minkšto sviesto
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 200 g miltų

Traškiai kokoso plutelei:

  • 50g miltų
  • 70 g šalto sviesto
  • 70 g cukraus
  • 100 g kokoso drožlių

Traškiems kokoso trupiniams: miltus sumaišukite su cukrumi ir drožlėmis, įtarkuokite šaltą sviestą ir viską sutrinkite tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai. Dėkite į šaldytuvą.

Obuolių sluoksniui: obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite mažais kubeliais. Supjaustytus obuolius pagardinkite cukrumi ir cinamonu. Aš naudojau jau paruoštą mišinį specialiai obuolių kepiniams 🙂

Biskvitui: minkštą sviestą išplakite su cukrumi, po vieną nuolat plakant įmuškite kiaušinius, įlašiname vanilės esencijos ir įberiame druskos. Masę gerai išplakite, kol nesijaus cukraus kruopelių. Į plakinį persijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišykite iki vientisos masės.

Paruoštą biskvito tešlą supilkite į keksiukų formeles, ant viršaus paskirstykite obuolius, viską apibarstykite paruoštais trupiniais su kokosu. Keksiukus kepkite 180  laipsnių karščio orkaitėje, kol įbedus dantų krapštuką į keksiuko vidurį, jis liks sausas ir neapsivėlęs tešla, tai gali užtrukti, nes obuoliai mėgsta ilgai kepti 🙂

Kepant pyragą eiga sluoksniavimo analogiška, kepimo temperatūra ir laikas labai panašus 🙂 skanaukite dar šiltą pyragą su šaukštu mėgstamų ledų 🙂

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

17 − 9 =