Kai netikėtai pamačiau šiuos keksiukus… pamaniau – štai puikus būdas sudoroti obuolius, kurie užsilaiko… deja mūsų namuose yra du obuolių maniakai 😀 obuoliai užsilaiko retai, tad gavus kelis gražuolius žieminius tiesiai iš draugės sodo, žinojau, jų rūgštukų niekas tikrai nevalgys, o keksiukuose ir pyrage jie bus… geriausi draugai 🙂 iš 1,5 recepto normos iškepiau visą skardą keksiukų (25 vnt) ir 18 cm skersmens pyragą, kuris buvo ne ką prastesnio skonio, o puikiai tiktų neturintiems keksiukų formelių, bet norintiems šio skanėsto 🙂
Reikės:
Obuolių sluoksniui:
- 3-4 vnt saldžiarūgščių obuolių
- 2 v.š. cukraus
- 1 v.š cinamono
Biskvitui:
- 4 kiaušiniai
- 200 g cukraus
- 100 g minkšto sviesto
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 2 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- 200 g miltų
Traškiai kokoso plutelei:
- 50g miltų
- 70 g šalto sviesto
- 70 g cukraus
- 100 g kokoso drožlių
Traškiems kokoso trupiniams: miltus sumaišukite su cukrumi ir drožlėmis, įtarkuokite šaltą sviestą ir viską sutrinkite tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai. Dėkite į šaldytuvą.
Obuolių sluoksniui: obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite mažais kubeliais. Supjaustytus obuolius pagardinkite cukrumi ir cinamonu. Aš naudojau jau paruoštą mišinį specialiai obuolių kepiniams 🙂
Biskvitui: minkštą sviestą išplakite su cukrumi, po vieną nuolat plakant įmuškite kiaušinius, įlašiname vanilės esencijos ir įberiame druskos. Masę gerai išplakite, kol nesijaus cukraus kruopelių. Į plakinį persijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišykite iki vientisos masės.
Paruoštą biskvito tešlą supilkite į keksiukų formeles, ant viršaus paskirstykite obuolius, viską apibarstykite paruoštais trupiniais su kokosu. Keksiukus kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje, kol įbedus dantų krapštuką į keksiuko vidurį, jis liks sausas ir neapsivėlęs tešla, tai gali užtrukti, nes obuoliai mėgsta ilgai kepti 🙂
Kepant pyragą eiga sluoksniavimo analogiška, kepimo temperatūra ir laikas labai panašus 🙂 skanaukite dar šiltą pyragą su šaukštu mėgstamų ledų 🙂