Bulvienė su kepintomis voveraitėmis ir ruduokėmis

nors už lango kvepia vasara… iš ilgojo atidėtų receptų sąrašo išsirinkau trintą šiltą sriubą 🙂 ačiūūū Ilonai už idėją.

Reikės:

  • Naminio sultinio (kiekį koreguokite pagal pageidaujamą sriubos tirštumą)
  • 300 gr. šaldytų voveraičių ir ruduokių (arba kitų mėgstammų grybų)
  • 6 bulvės
  • 2 morkos
  • česnako kelios skiltelės
  • indelis lydyto sūrelio
  • druskos, pipirų
  • sviesto kepimui

Išvirkite sultinį iš norimo mėsos gabaliuko, aš naudojau triušieną. 

Bulves ir morkas išverdame sultinyje, sutriname blenderiu, pagardiname prieskoniais ir lydytu sūreliu. Viską gerai išmaišome iki vientisos masės.

Kol verda bulvės ir morkos, grybus apverdame, pakepiname ant lašelio sviesto su česnakais.

Sriubos pilame į dubenėlį, dedame 1-2 v.š. kepintų grybų ir smagiai darbuojamės šaukštu 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

nineteen + two =