Naminis jogurtas

mėgstu jogurtą… niekad negrįžtu iš parduotuvės be jogurto… tad ilgai nedvejojus susidomėjau Daivos siūlomu naminiu jogurtu 🙂 Nenusivyliau… gaminsiu dabar iš pilnos normos, nes išbandymu dariau iš pusės pradžiai 🙂 receptuke surašiau pilnas normas pagal Daivute 🙂

Reikės:
2 l pieno 2,5 % riebumo (naudojau „Dobilo”)
1,5 indelio (po 125 g) natūralaus jogurto (naudojau  “Dobilo” )

Pieną užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Jei norite riebesnio jogurto, pieną pavirkite 15 minučių. Pamaišant atvėsinti. Kai pienas pravės ir galėsite įkišti pirštą bei suskaičiuoti iki 15, tada galima pilti jogurtą. Pienas negali būti per karštas, nes jogurtas nesigaus. Į pieną supilame jogurtą, išmaišome ir supilame į indą, kuriame laikysime jogurtą. Indą uždengiame rankšluosčiu, pastatome šiltai per naktį kol sutirštės.  Ryte jau galite mėgautis skaniais ir sveikais pusryčiais 🙂 tiek su dribsniais, tiek su uogomis 🙂 

Vėliau indą dedame į šaldytuvą ir laikome šaldytuve. Jogurtą šaldytuve galima laikyti net iki 7 dienų. Prieš valgant, jogurtą galima išmaišyti, tada jis bus truputį skystesnis, o jei nemaišysime, tai bus tirštesnis.

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

16 + 4 =