nors už lango kvepia vasara… iš ilgojo atidėtų receptų sąrašo išsirinkau trintą šiltą sriubą 🙂 ačiūūū Ilonai už idėją.
Reikės:
- Naminio sultinio (kiekį koreguokite pagal pageidaujamą sriubos tirštumą)
- 300 gr. šaldytų voveraičių ir ruduokių (arba kitų mėgstammų grybų)
- 6 bulvės
- 2 morkos
- česnako kelios skiltelės
- indelis lydyto sūrelio
- druskos, pipirų
- sviesto kepimui
Išvirkite sultinį iš norimo mėsos gabaliuko, aš naudojau triušieną.
Bulves ir morkas išverdame sultinyje, sutriname blenderiu, pagardiname prieskoniais ir lydytu sūreliu. Viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
Kol verda bulvės ir morkos, grybus apverdame, pakepiname ant lašelio sviesto su česnakais.
Sriubos pilame į dubenėlį, dedame 1-2 v.š. kepintų grybų ir smagiai darbuojamės šaukštu 🙂