Kopūstų sriuba su lydytu sūreliu

po kelionės po Lenkiją vis dar kasdien svaigstu kaip noriu sriubos… bulvienė greit buvo suragauta… tad toli neklaidžiojau, pas Iloną atradau sekantį skanios sriubos variantą 🙂

Reikės:

  • 3 litrų vandens
  • šviežio kopūsto maždaug kumščio dydžio
  • 2 bulvės
  • morka
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 v.š. sviesto
  • indelis lydyto sūrelio (tinka su krapais arba be priedų)
  • 2 šaukštai manų kruopų
  • 2 kubeliai sultinio
  • pipirų, druskos pagal skonį

Juostelėmis supjaustome kopūstą, sutarkuojame morkas per burokinę tarką, bulves nedideliais kubeliais. Išlydome sviesta puode, išspaudžiame česnaką, sudedame daržoves ir viską lengvai pakepiname. 

Supilame vandenį, sudedame sultinio kubelius ir paverdame ~ 10 min. Tuomet atsargiai įsijojame manų kruopas ir paverdame  dar  ~ 10 min.

Sudedame lydytą sūrelį, išmaišome, paragaujame ir pagardiname pipirais bei druska pagal skonį. Jei turite galite pagardinti ir krapais. Paverdame  ~ 15-20 min ir skanaujame 🙂

Dar galima pridėti žalių žirnelių ir gausis superinis pieniškos šviežių daržovių sriubos variantas be pieno, tiems kas jo nemėgsta 🙂 kaip mano brangiausias 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

8 + fourteen =