WOK spalvinga lėkštė su žali žali daigais

Kai Neringa iš Žali Žali skonių atradimai parašė, kad siūlo išbandyti naują produktą – pupelių daigus, jau iškart mintyse dėliojome spalvingą dubenėlį, pagardintą traškių sultingų daigų. Kaip pasidaryti greitą, sveiką maistą? Mes turime WOK keptuvę, kuri kepa greitai ir daržovės tik švelniai apskrudinamos, nepraranda traškumo, tačiau Jūs galite naudoti bet kokią keptuvę, svarbu tik neperkepti ir pagrindinė taisyklė – viską kepti atskirai ir gražiais išsidėlioti! Ypač jei slegia rudeninis dangus, spalvos lėkštėje tikrai pakels nuotaiką, o dar ir sveikai pasotins. Win-Win taip sakant 🙂

Reikės:

  • mėgstamos mėsos – rekomenduojame kiaulienos išpjovą arba paukštienos krūtinėlę
  • teriyaki padažo
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • morkų
  • pankolio – galite pakeisti porais arba svogūnais
  • geltonos paprikos (viskas tik dėl spalvų, dėl skonio tinka ir kitokia)
  • ryžių makaronų arba greitai paruošiamų ramen tipo makaronų
  • cukinijos (jeigu naudojate raudona papriką, rinkite geltoną cukiniją, o šiaip tiks standartinė žalioji, svarbu ji būtų plona ir sultinga)
  • pupelių daigų
  • saulėgražų daigų
  • rausvųjų ridikėlių daigų
  • alyvuogių aliejaus kepimui

Pradėkime nuo mėsos, ją supjaustykite juostelėmis ir pamarinuokite su teriyaki padažu, druska, pipirais. Dalį padažo būtinai palikite patiekalo pagardinimui.

Morkas ir pankolį, papriką supjaustykite juostelėmis, cukinijas pusiau ir griežinėliais.

Makaronus užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite išbrinkti.

Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir dalimis apkepkite mėsą. Keptuvę išvalykite.

Keptuvėje toliau iš eilės pakepinkite morkas su pankoliu, toliau papriką, galiausiai cukiniją.

Makaronus nukoškite, visas daržovęs, mėsą sudėkite atgal į keptuvę, užpilkite padažu ir maišat kelias minutes kepkite, Tuomet galite sudėti daigus ir dar kelias sekundes pamaišyti, arba patiekti su šviežiais tiesiog lėkštėje.

Pupelių daigų gaivumas, traškumas ir sultingumas šį patiekalą tikrai pavertė stebuklingai gardžiu. Ačiūūūū žali žali skonių atradimai, kad nenustojat stebinti 🙂 Norit paragauti ir Jūs? Pirmyn http://www.zalizali.lt užsakymai jau laukia Jūsų 🙂

Print Friendly, PDF & Email