Daniška Kale kopūsto sriuba

Kale kopūstas iki šiol mūsų namuose dar nesilankė. Tad Danijos savaitės #karantinoskoniukeliones įkvėpti nusprendėme išbandyti. Tiesa šviežias jis nelabai patiko, bet termiškai apdorotas suminkštėja, tad tiek wok troškinyje, tiek sriuboje puikiai pasiteisino. Itin graži jo spalva nesuverda ir puikiai papuošia patiekalus.

Tradiciškai danai verda šią sriubą su ilgai virtu kiaulienos kumpio arba vištienos sultiniu. Mes kaip tik turėjome keletą rūkytų šonkauliukų, tad sultinys iš jų ne tik pagardino skoniu, bet praturtino ir ypatingu aromatu. Rekomenduojame šiai sriubai rinktis būtent naminį sodrų sultinį.

Reikės:

  • ~2-2,5 litro sodraus sultinio
  • mėsos likusios po sultinio virimo (arba jei naudojate pagamintą sultinį, tuomet rekomenduojame pridėti rūkytos mėsos gabaliukų)
  • 4 vidutinių bulvių
  • 1-2 morkų
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • žiuopsnis šviežio tarkuoto muskato
  • 50 gramų pilno grūdo avižų dribsnių
  • 4 didesnių kale kopūsto lapų

Užverdame sultinį su smulkintos mėsos gabaliukais.

Supjaustome bulves. Sutarkuojame stambia tarka morkas. Kopūsto lapus pasmulkiname, kotų nenaudojame, smulkintus lapus užpilame vandeniu ir pamirkome šiek tiek.

Sudedame bulves ir morkas į sultinį. Verdame 5-7 minutes, kol bulvės suminkštėja, tuomet sudedame avižinius dribsnius, smulkintus kopūstus, įtarkuojame muskato. Paverdame dar 5 minutes.

Sriuba tiršta, soti ir labai gardi. Ir kaip pasakytų danai – lækker!!!