Pomidorų skonio popkornas

Kai sugalvojome „keliauti” po Kanados virtuvę, tai Mantas pirmiau nei sriubos receptą atrado Caesar kokteilį. Dovilė panagrinėjo, hm… labai jau pasaulietiškas, tačiau nebūtų mūsų šeimynėlė pamišusi, jei šalia ir pomidorinio skonio popkornų nepadarytų 😀 Receptu koktelio nesidalinsime, kas susidomės susiras, o prie jo… ultra skanus užkandis 🙂

#KarantinoSkonioKeliones po tolimą Kanadą 🙂

Reikės:

  • 1 šaukšto kokosų aliejaus
  • 1 šaukšto rudojo cukraus
  • 2 šaukšto pomidorų pastos
  • 2 šaukštelių baltojo vyno acto
  • ¼ šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
  • ¼ šaukštelio druskos
  • ½ šaukštelio česnako miltelių
  • maišelio popkornų paruoštų kepti be priedų mikrobangėje

Iškepkite popkorną mikrobangėje arba specialiu prietaisu.

Aliejų, cukrų, pastą, actą, prieskonius sumaišykite mažame indelyje ir pakaitinkite pastoviai maišant kol cukrus ištirps.

Užpilkite padažą ant keptų popkornų ir visus skubiai permaišykite, kad padažas tolygiai kiekvieną padengtų.

Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C, popkornus paskleiskite kepimo skardoje ant kepimo popieriaus. Kepkite kelis kartus pamaišant 12-15 minučių.

Atvėsinkite skardoje ir… skanaukite 🙂 prie mylimiausio filmo 🙂