Štai šią savaitę mes su #karantinoskoniukeliones keliaujame po Kanadą. Peržvelgė rastus receptus matome daug panašumų į Amerikos virtuvę, nenuostabu, tačiau Mantas užsimanė sriubos ir rado šį puslapį. Dovilę ši sriuba sudomino labiau ingredientais ir kad pastarnokai iki šiol nebuvo dažnas svečias mūsų virtuvėje.
Taigi namuose liūdėjo pastarnokai, kurie turėjo pavirsti gnocci, bet… štai transformavosi į sriubą… su ypatingais pagardukais 🙂 Visas darbas ir skonio paslaptis būtent jie, tad… rekomenduojame būtinai paragauti pilną komplektą 🙂
Reikės (4-6 porcijoms):
- 1 balto saldaus svogūno (galite keisti ir paprastu, mes nevalgantys svogūnų rinkomės švelnesnį variantą)
- 2 šaukštai sviesto
- 1 kg nuvalytų pastarnokų
- 1 litro vištienos sultinio
- 250-500 ml pieno (reguliuokite kiekį pagal savo mėgstamą tirštumą)
- druskos ir pipirų pagal skonį
- 1 mažo brokolio
- 225-250 maltos liesos jautienos
- 1 skiltelės česnako
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1-2 šaukštelių balzamiko acto kremo
- 2 šaukštų džiovintų spanguolių
- 2 šaukštai tarkuoto Parmezano sūrio
Pradėkite nuo sriubos. Svogūną smulkiai supjaustykite, pakepinkite keptuvėje ant sviesto.
Pastarnokus supjaustykite mažesniais gabaliukais ir sudėkite į sultinį. Taip pat sudėkite ir kepintus svogūnus. Kai viskas užvirs, virkite 25-30 minučių, arba kol pastarnokai taps minkšti ir pradės byrėti.
Išvirus pastarnokams prie jų į sultinį įpilkite 200 ml pieno ir sutrinkite iki kreminės konsistensijos. Jeigu matote, kad per tiršta, dar įpilkite pieno. Paruoštą sriubą laikykite šiltai kol paruošite pagardus.
Nupjaustykite brokolio žiedynus, čia naudojami tik jie ir kartais net receptuose vadinami „brokolio perlais”, likusias dalis ir kotelius tikrai panaudosite garnyrui ar paspalvinsite bulvių košę, tad tikrai neišmeskite. Nupjaustytus žiedynus pakepinkite ant šaukšto aliejaus. Atidėkite.
Ant likusio šaukšto aliejaus pakepinkite faršą, pagardinkite jį druska, pipirais, įtarkuokite česnako ir kai faršas jau bus visas sukepęs, drėgmė išgaravusi pašlakstykite vienu kitu šaukšteliu balzamiko acto kremo, padidinkite ugnį ir kepkite kol mėsos trupinukai gardžiai karamelizuosis. Štai dar vienas pagardas paruoštas.
Pilkite sriubą, barstykite kepintais brokolių „perlais” , faršo trupiniais, spanguolių šiek tiek, parmezano drožlių ir skanaukite.
Sriuba salstelėjusio skonio, gan neįprasto mums, bet tikrai gardžiai soti 🙂