Korėjietiški koldūnai „Mandu“

Kai Dovilė džiugiai pareiškė – gaminsiu Mandu. Mantas atsargiai paklausė, o jeigu patiks, galima bus daugiau? Domas susirūpino – bet gi galima ir po du po du, jau bus keturi. Leipom visi juokais 😀 O kaip Jūs – užteks po du? Smarkiai abejojame 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones po kvapnią tolimą Korėją 🙂

Reikės:

  • šaldytos gyoza tešlos koldūnams (būna promo arba didžiuose prekybos centruose)
  • 450 g kiaulienos faršo
  • 100 g atšildytų nusausintų krevečių
  • 20 g džiovintų shitake arba juodųjų mu-err grybų (galite keisti pusę poro arba nedideliu svogūnu, bet labai rekomenduojame išbandyti ir su grybais)
  • 90 g baltagūžio kopūsto (galite išbandyti ir su pekino kopūstu)
  • skiltelės česnako
  • 2 cm imbiero šaknies
  • šaukšto sojos padažo
  • saujo plačialapių petražolių lapelių
  • šaukšto sezamų sėklų
  • šaukšto sezamų aliejaus
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • sezamų papuošimui

Šaldytą tešlą būtinai išimkite iš šaldiklio ir palikite lėtai atšilti šaldytuve. Kitą kartą mes būtinai gaminsime patys, nes šaldyta tešla neturi tooookio tobulo lankstumo kaip šviežiai pagaminta.

Grybus užmerkite verdančiu vandeniu ir palikite išbrinkti 10-15 minučių.

Kopūstą labai smulkiai supjaustykite ir užbėre žiupsniu druskos pagniaužykite rankomis, kad pradėtų skirtis sultys. Taip pat naudoti ir pekino kopūstą.

Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite atšildytas krevetes, pamirkytus ir šiek tiek pasmulkintus grybus, imbierą, česnaką, sojos padažą, petražoles, sezamo sėklas ir aliejų ir viską sumalkite iki vientisos masės. Tuomet sudėkite kiaulienos faršą ir sumaišykite, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

Įdaras paruoštas, traukiame tešlą, pridengiame drėgnu rankšluosčiu ir po vieną lipdome.

Į tešlos vidurį dedame įdaro, pirštą pirkome į vandenį ir sudrėkiname tešlos kraštus, suklijuojame ir formuojame dailias klostes. Kaip jas formuote ir kokių kitų formų galite padaryti, pažiūrėkite šiame video. Ir ooo taip – apsišarvuokite kantrybę ir nusiteikite, kad prireiks tikrai valandos visiems suklijuoti, o nuo stalo jie dings per 15-20 minučių! Bet pažadame – tikrai verta!!!

Kol koldūnus klijuojate juos dėkite ant maistinės plėvelės, kad niekur kitur jie nepriliptų.

Kai koldūnai paruošti, laikas juos irti, kepti, garinti. Šis receptas puikus visiems būdams. Tad jeigu neturite nuostabiojo bambukinio krepšelio garinimui, drąsiai kepkite keptuvėje 3 minutes, tuomet užpilkite vandeniu ir pabaikite virti uždengę 5 minutes. Būtinai prieš pilant vandenį pajudinkite keptuvę, kad visi kepantys koldūnai atšoktų.

Na o jeigu turite kur garinti, tuomet garinkite nuo vandens užvirimo sudėję koldūnus 10 minučių.

Patiekite su sojos ir sezamų aliejaus padažu, bei būtinai pabarstykite sezamais.

Print Friendly, PDF & Email