Kai #karantinoskoniukeliones perskrido į nepažintą Islandiją, ilgai krapštėme galvą… ką gaminsim? Dovilė tuoj prisiminė islandiško pūdyto ryklio kvapą (gal kiek per švelnus apibūdinimas), Mantas sako ten daug gamina avies… Sėdėjom abu galvas palenkę ir… širdys! Subproduktai! Tai ką mes tikrai mėgstame ir dar žinome kur gauti tikrai kokybiško produkto. Čia mes apie Kanopą, dar viena vieta kuriai jaučiame gerą priklausomybę 🙂
Už nuostabų receptą ypatinga padėka Icelandic cooking, recipes and food
Reikės marinavimui:
- 2 vidutinių veršienos širdžių arba 4 avies
- 200 ml obuolių acto
- 100 ml vandens
- 1 šaukšto džiovintų čiobelių
- 4 skiltelių česnako
- 3 lauro lapų
- druskos ir nemaltų pipirų
Nupjaustykie riebalus nuo širdžių, gerai nuplaukite jas po tekančiu šaltu vandeniu ir perpjaukite išilgai į keturias dalis. Padarykite marinatą iš likusių ingredientų ir marinuokite širdies gabalėlius 4-6 valandas.
Gaminimui toliau prireiks:
- 100 g sviesto
- 100 g rūkytos smulkiai supjaustytos šoninės
- 3 baltųjų saldžiųjų svogūnų (galite nautoti ir šalot tipo bet jų prireiks trigubai daugiau)
- 2 šaukštų miltų
- 400 ml raudono vyno
- 200 ml vandens
- druskos ir pipirų, lauro lapo, kelių lapelių šalavijo
- 200 g apvirtų voveraičių (galite rinktis ir kitus grybus)
Išimkite širdis iš marinato ir nusausinkite.
Įkaitinkite keptuvę, išlydykite joje sviestą ir ant didelės kaitros apkepinkite širdis iš visų pusių. Tuomet jas perkelkite į troškintuvą.
Sudėkite šoninę, minutė pakepkite, tuomet sudėkite stambiai pusžiežiais pjaustytus svogūnus, pakepinkite viską kelias minutes ir perdėkite į troškintuvą ant apkepintų širdžių.
Užberkite miltus, maišykite, tuomet supilkite vandenį, vyną ir viską permaišykite.
Sudėkite prieskonius ir palikite lėtai troškintis 1-1,5 valandos.
Pabaigoje sudėkite apvirtus grybus. Patiekite su bulvėmis ir raugintomis daržovėmis.