Bananinė granola

Viens du trys!!! Ir užkandis visai savaitei ar pusryčiai paruošti 🙂

Reikės:

  • 400 g pilno grūdo dribsnių
  • 50g moliūgų arba saulėgražų sėklų
  • 100 g kokosų aliejaus
  • 100 g agavų sirupo / kokosų žiedų sirupo / medaus (galima mažinti arba keisti vienu prinokusiu bananu)
  • 1 prinokusio banano
  • šauktelio cinamono
  • žiupsnio druskos

Dribsnius sumaišome su sėklomis.

Aliejų, agavų sirupą, cinamoną ir druską lėtai pakaitiname kol ištirpsta kokosų aliejus, sudedame trintą bananą ir sumaišome.

Viską užpilame ant dribsnių, greitai ir gerai permaišome, kad tolygiai pasiskirstytų.

Kepame 170 °C orkaitėje 10-15 minučių vis pamaišant, kad tolygiai išdžiūtų.

Atvėsiname skardoje, tuomet supilame į sandarų indą.

Patiekimui: sluoksniuojame su natūraliu jogurtu ir maltais linų sėmenimis.

Print Friendly, PDF & Email