Aguonų ir spanguolių pyragas Kūčioms ir ne tik

Tikime, kad šventės šiemet bus kitokios, bet tai nereiškia, kad viską galima tik užsisakyti, nusipirkti, štai … pasilepinkime gardžiu , ne per saldžiu, aguonų ir spanguolių pyragu. Jis tinkamas bet kokiai progai, bet Kūčioms ir Kalėdoms – ypatingai 🙂

Už receptą dėkojame Daliai iš Septyni virtieniai

Reikės:

Tešlai:

  • 300 g miltų
  • 200 g šalto sviesto
  • 120 g cukraus
  • šaukštelis vanilinio cukraus

Raudonajam sluoksniui:

  • 400 g šviežių arba šaldytų spanguolių (galima keisti ir kitomis raudonomis uogomis)
  • 4 šaukštų cukraus

Aguonų sluoksniui:

  • 400 g aguonų masės iš skardinės (masa makowa yra pirkti arba galima pasigaminti)
  • 30 g sviesto
  • 100 g džiovintų spanguolių
  • sauja paskrudintų, stambiai kapotų migdolų
  • 2 kiaušinių baltymų

Sudėkite į virtuvinį kombainą su peiliais tešlai skirtus ingredientus ir pulsuojančiu režimu sukapokite iki trupinių.

Skardą išklokite kepimo popieriumi. Suberkite 2/3 paruoštų trupinių, išlyginkiteir kepkite 180 °C orkaitėje ~ 15 minučių.

Puode sumaišykite spanguoles (ar kitas uogas) su cukrumi ir virkite pamaišant kol pradeda tirštėti. Rekomenduojame rinktis didesnį puodą, tuomet procesas vyks greičiau.

Aguonų sluoksniui viską, išskyrus kiaušinių baltymus, sumaišykite. Kiaušinių baltymus suplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į aguonų masę.

Ant iškepusių trupinių sudėti aguonų masę. Išlyginti. Sekantis – uogų sluoksnis. Ant viršaus užbarstykite likusius nekeptus trupinius.

Kepti 180 ºC apie 45 minutes kol paviršius gražiai pagels. Gražiai pjaustosi atvėsęs, tad rekomenduojame išsikepti iš vakaro prieš šventes.

Print Friendly, PDF & Email