Marinuota lašiša burokėliuose

Šis receptas gaminamas šventėms ir ne tik jau ne vienerius metus. Jis apsigyveno pas mus namie kartu su Neringos knyga „Gaminame be viryklės”. O dabar pats geriausias laikas, nes šis patiekalas gali papuošti Jūsų šventinį šeimos stalą ir kitomis dienomis paįvairinti pusryčius 🙂

Kodėl dalinamės juo dabar? Nes ypatingai kokybiška laukinė lašiša, kurią atradome vasarą ir mėgaujamės iki šiol yra tobula šiam receptui. Tad drąsiai rekomenduojame 🙂

Reikės:

  • ~500 g lašišos file su oda
  • 120g stambios druskos
  • 35 g rudojo cukraus
  • 2 šaukštelių krienų
  • 250 g nevirtų burokėlių
  • 40 ml degtinės
  • 0,5 citrinos
  • saujelės šviežių krapų

Lašišos file nuplaukite ir nusausinkite, dėkite į indą odele į apačią.

Žuvį apibarstykite druska, cukrumi, užtepkite krienais.

Nevirtus burokėlius nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Užklokite jais lašišos file ir ranka gerai prispauskite.

Užpilkite degtine, užtarkuokite citrinos žievelės, užspauskite citrinos sultis, pabarstykite stambiais kapotais krapais.

Indą uždengkite maistine plėvele ir būtinai prislėkite kuo nors sunkiu. Laikykite šaldytuve 48 valandas.

Prieš patiekiant nuimkite buokėlius, lašišą supjaustykite plonomis juostelėmis.

Print Friendly, PDF & Email