Kai Arūnas paskelbė, kad šią savaitę keliausime po… Baltarusiją… kiek pernaršėm receptų ir įdėjų, viskas buvo taip gerai žinoma, kad jau galvojome nuuuu argi nieko nėra čia to, ko nesam valgę???
Ir bum! Akyse sušmėžavo sultingi šonkauliukai… giroje. Labai mažai ingredientų, aromatui gal kitą kartą geriau bandytume su tamsiu alumi, bet – užskaitom – SKANU!!!
#KarantinoSkoniuKeliones po artimą Baltarusiją 🙂
Reikės:
- 600 g šonkauliukų (rinkites plonesnius)
- 1 svogūno
- 1 lauro lapo
- druskos ir pipirų pagal skonį
- mėgstamų mėsos prieskonių
- 400 ml duonos giros
Šonkauliukus paruoškite, nulupkite plėvelę, įtrinkite prieskoniais. Galite palikti marinuotis per naktį.
Kepimo indo dugną išklokite svogūnais, dėkite šonkauliukus ir užpilkite gira.
Dėkite į karštą orkaitę ir torškinkite valandą.
Mes valgėme su raudonaisiais lešiais, tačiau tobulai čia tiktų ir bulvių košė.