Kai buvo išrinkta šalis šiai savaitei – KROATIJA – Dovilė benaršydama receptus prisirašė bent keletą, ypač džiūgavo, kad galės pasilepinti įdaryta paprika, nes namie be jos daugiau niekas nevalgo. Šis receptas nėra labai ypatingas, mes turbūt dažnas darome įdarytas paprikas, tačiau turi keletą Kroatijos įkvėptų elementų 🙂
#Karantinoskoniukelionės po paprikomis kvepiančią Kroatiją 🙂
Reikės (4 porcijoms):
- 4 didelių saldžiųjų paprikų
- 500 g maltos jautienos ir kiaulienos mikso
- šaukšto ryžių (nevirtų)
- 1 kiaušinio
- 1 svogūno arba poro
- 1 skiltelės česnako
- geros saujos juodųjų alyvuogių
- druskos ir pipirų
- 700 ml trintos pomidorų rytės
- lauro lapo
- kelių gvazdikėlių
- šaukštelio cukraus
Paprikas išvalykite, galite troškinti nepjaustytas, galite pjaustyti išilgai per pusę.
Mėsą sumaišykite kiaušinių, nuplautais ryžiais, smulkintu svogūnu arba poru, įtarkuokite česnako, sudėkite smulkiai kapotas alyvuoges, pagardinkite druska ir pipirais.
Paruoštu įdaru įdarykite paprikas.
Į indą, kuriame troškinsite, supilkite trintus pomidorus, įmeskite lauro lapą, gvazdikėlių, kelis žirnelius pipirų ir cukraus. Pamaišykite.
Sudėkite į padažą paprikas ir troškinkite.
Galite troškinti orkaitėje inde su dangčiu arba troškintuve. Orkaitėje troškinsis ~ 1 valandą, troškintuve užteks ir 40-45 minučių.
Būtinai patiekite su padažu kuriame troškinote, prieš tai išėme lauro lapą, gvazdikelius ir pipirus. Taip pat čia puikiai dera raugintos ir marinuotos daržovės.