Cubanos sumuštinis

Ir.. 3ias šios Kubietiškos savaitės receptas, tinkamas savaitgaliui. Nors pasigamina greitai, dar greičiau atšala, tačiau fone įsijunkite filmą Šefas ant ratų ir… mėgaukitės nuostabiu filmu, skaniu maistu bei puikiais Kubos ritmais su visa šeima 🙂

#karantinoskoniukeliones po Kubą salsos ritmu 🙂

Reikės:

  • baltos duonos – mes naudojome čiabata
  • virto kumpio riekelėmis
  • keptos mėsos – rekomenduojame rinktis kiaulienos išpjovą
  • prieskonių mėsai – mes naudojome gruziniškus ir rūkytą papriką, druskos
  • sūrio riekelių
  • marinuotų agurkų juostelių
  • garstyčių
  • majonezo

Pradėkite nuo mėsos, ją įtrinkite prieskoniais, druska ir apkepkite keptuvėje ant lašo riebalų iš visų pusių. Tuomet kiškite į karštą 180 °C orkaitę 10-15 minučių, kol mėsos vidinė temperatūra pasiekia 65-70 °C. Tuomet būtinai suvyniokite į foliją arba dėkite į indą su dangčiu, kad mėsa pailsėtų ir liktų sultinga. Prieš pradedant gaminti sumuštinius plonai susipjaustykite.

Susipjaustykite duona, perpjaukite pusiau, jeigu naudojate čiabatą, kad gautumėte dvi riekeles.

Vieną tepame garstyčiomis, dedame virto kumpio, keptos mėsos, sūrio, agurkėlių ir antra riekelė aptepta majonezu.

Kepkite keptuvėje prispausdami kiekvieną pusę 1-2 minutes. Labai puikiai prispausite su špižine keptuve.

Dar mąstote kad daug reikalų? Pažiūrėkit mus įkvėpusį šį šaunų video, tikrai super paprastas ir greitas sumuštinis, kuriuo mėgausitės gal ne kasdien, bet prie mūsų rekomenduojamo filmo jis tikrai būtinas 🙂