Kubietiškas vištienos troškinys

Tesiame keliones po Kubos virtuvę, ši savaitė sulaukė ypatingo populiarumo, nes receptai vienas už kitą geresni, spalvingesni, skanesni. O mes, kai už lango štai pašalo, vėl mėgaujamės troškiniu – tik šį kart vištienos 🙂 ir nors pabaigoje pamiršome žirnelius… skonis buvo maloniai saldus, padažas gardus ir kvapnus.

#karantinoskoniukeliones po KUBA

Reikės:

  • 1⁄4 puodelio šviežių laimo citrinos sulčių
  • 1⁄4 puodelio šviežių apelsinų sulčių
  • 3 skiltelės česnako
  • šaukšto kumino
  • 4 vištienos ketvirčių
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 didelių žalių paprikų
  • 3 saliero stiebų arba vieno svogūno
  • 200 ml sauso baltojo vyno
  • 12 mažesnių bulvių
  • skardinė juodųjų alyvuogių
  • 1⁄4 puodelio razinų
  • 1 puodelis žirnelių (gali būti šaldyti tik prieš patiekimą juos atšildykime)
  • 300 ml trintų pomidorų
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Pradėkime nuo vištienos. Pamarinuokime ją su sultimis, česnaku ir kuminu. Jeigu pastarojo neturite – naudokite kmynus. Nepamirškime druskos ir pipirų. Palikime marinuotis bent jau valandą šaltai arba per naktį.

Ant alyvuogių aliejaus apkepinkime vištienos ketvirčius, kad apskrustų. Atidėkime į didesnį troškintuvą su dangčiu. Šalia sudėkime bulves, suberkime alyvuoges, razinas.

Toliau kepiname smulkintą papriką, salierą arba svogūną, jiems suminkštėjus pilame vyną ir gariname 4-5 minutes, tuomet supilame trintus pomidorus. Porą minučių kaitiname ir , padažui pradėjus tirštėti, supilame ant vištienos troškintuve.

Troškiname 200 °C orkaitėje iki valandos. Patiekiame su žirneliais.