Tesiame keliones po Kubos virtuvę, ši savaitė sulaukė ypatingo populiarumo, nes receptai vienas už kitą geresni, spalvingesni, skanesni. O mes, kai už lango štai pašalo, vėl mėgaujamės troškiniu – tik šį kart vištienos 🙂 ir nors pabaigoje pamiršome žirnelius… skonis buvo maloniai saldus, padažas gardus ir kvapnus.
#karantinoskoniukeliones po KUBA
Reikės:
- 1⁄4 puodelio šviežių laimo citrinos sulčių
- 1⁄4 puodelio šviežių apelsinų sulčių
- 3 skiltelės česnako
- šaukšto kumino
- 4 vištienos ketvirčių
- 60 ml alyvuogių aliejaus
- 2 didelių žalių paprikų
- 3 saliero stiebų arba vieno svogūno
- 200 ml sauso baltojo vyno
- 12 mažesnių bulvių
- skardinė juodųjų alyvuogių
- 1⁄4 puodelio razinų
- 1 puodelis žirnelių (gali būti šaldyti tik prieš patiekimą juos atšildykime)
- 300 ml trintų pomidorų
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Pradėkime nuo vištienos. Pamarinuokime ją su sultimis, česnaku ir kuminu. Jeigu pastarojo neturite – naudokite kmynus. Nepamirškime druskos ir pipirų. Palikime marinuotis bent jau valandą šaltai arba per naktį.
Ant alyvuogių aliejaus apkepinkime vištienos ketvirčius, kad apskrustų. Atidėkime į didesnį troškintuvą su dangčiu. Šalia sudėkime bulves, suberkime alyvuoges, razinas.
Toliau kepiname smulkintą papriką, salierą arba svogūną, jiems suminkštėjus pilame vyną ir gariname 4-5 minutes, tuomet supilame trintus pomidorus. Porą minučių kaitiname ir , padažui pradėjus tirštėti, supilame ant vištienos troškintuve.
Troškiname 200 °C orkaitėje iki valandos. Patiekiame su žirneliais.