Pavasaris visuomet vilioja į lauką ir tai laikas kai vėl norisi traukti kepsnines ir kepti kepti kepti 🙂 Renata iš Kumutės virtuvės priminė vieną mūsų jau seniau ragautą, bet pamirštą receptą – širdelių šašlyką, recepto žinoma neužsirašėme, tai turint širdelių nėra geresnės progos, kaip jį dar kartą iškepti ir užsirašyti 🙂

Reikės:
- 1 kg vištienos širdelių
- 1 didelio arba 2 mažesnių svogūnų
- 2 šaukštų vorčesterio padažo
- 130-150 ml sojos padažo
- 4 skiltelių česnako
- 1 šaukštelio rūkytos paprikos arba jei mėgstate aštriau čili dribsnių
Širdeles nuvalyti ir nuplauti.
Visus likusius ingredientus subenderiuoti iki vientisos masės.

Širdeles užpilti marinatu ir leisti pasimarinuoti kambario temperatūroje 1 valandą, jeigu paliksite per naktį – tuomet šaldytuve.
Marinuotas širdeles suverti ir iškepti kepsninėje. Maždaug kepa pavartant ~ 5-7 minutes. Tuomet palaikykite moliniame inde su dangčiu, kaip bet kokią keptą mėsą.
